Llum verda a les exhumacions del Valle de los Caídos

El Suprem confirma l'anul·lació de les mesures cautelars que durant mesos les ha paralitzat

Valle de los Caidos
Valle de los Caidos

Via lliure per a les exhumacions de les restes de víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista enterrades al Valle de los Caídos. El Tribunal Suprem ha eliminat l’últim obstacle que frenava l’extracció de cossos.

La sala contenciosa de l’alt tribunal ha inadmès, segons ha avançat la SER, el recurs de cassació que s’havia interposat contra la sentència del juny del 2022. En aquell moment, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) va aixecar la suspensió de la llicència urbanística per a la rehabilitació dels accessos a les criptes de la basílica del Valle de los Caídos per dur a terme les exhumacions de víctimes del franquisme.

Ara, el Suprem ha confirmat l’anul·lació de les mesures cautelars que durant mesos han mantingut paralitzades les obres; unes obres que, ara, Patrimoni Nacional podrà iniciar amb l’objectiu de facilitar l’exhumació de les víctimes.

Els recursos els havien presentat la Fundació Francisco Franco i l’advocat Francisco Javier Zaragoza en nom de l’Associació per la Reconciliació i la Veritat Històrica, que consideraven que les obres influirien en la “necessitat de respectar el sagrat repòs etern” dels morts i les seves famílies.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari