El Defensor del Poble acusa Catalunya i tres CCAA més de manca de col·laboració

L'informe anual de 2022 també assenyala l'actitud de quatre ministeris i 136 ajuntaments

Ángel Gabilondo

El Defensor del Poble, Ángel Gabilondo, ha acusat quatre ministeris, quatre comunitats autònomes (CCAA) i 136 municipis de tenir una actitud no col·laboradora amb aquest òrgan durant el 2022, per retards en la resposta als requeriments adreçats i, en alguns casos, per no haver respost a diverses reclamacions.

Un annex de l’informe anual d’aquesta institució, publicat aquest dilluns, reflecteix aquesta realitat i recorda que la llei obliga les administracions públiques a respondre facilitant la informació requerida pel Defensor del Poble.

Els quatre ministeris assenyalats per l’informe són els d’Hisenda, Justícia, Transports i Universitats; les quatre CCAA són Catalunya, Madrid, el País Basc i les Canàries; i, a banda de 136 entitals locals, també es retrata l’actitud de la ciutat autònoma de Melilla.

Entre els requeriments no respostos, molts dels quals són relatius a qüestions ordinàries, es destaca, pel que fa a Catalunya, la petició d’informació sobre l’endarreriment d’obres de rehabilitació, adreçada al Consorci de l’Habitatge de Barcelona, que integren la Generalitat i l’Ajuntament de la capital catalana.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari