Sánchez defensa la reforma de pensions i diu que “compleix” les fites de Brussel·les

El president central afirma que els canvis donaran "seguretat i estabilitat" a les jubilacions

  El president del Govern central, Pedro Sánchez (Aina Martí, ACN)
  El president del Govern central, Pedro Sánchez (Aina Martí, ACN).

  El president del govern central, Pedro Sánchez, ha defensat la reforma de pensions que el Ministeri de Seguretat Social presentarà als sindicats i patronals aquest divendres i ha assegurat que “compleix les fites i els objectius” marcats per Brussel·les per obtenir els fons europeus. En una visita al Barcelona Supercomputing Center, el cap de l’executiu espanyol ha assegurat que els canvis proposats donaran “seguretat i estabilitat” a les jubilacions “presents i futures”.

  Sánchez ha insistit que la proposta del seu govern “garantirà el poder adquisitiu dels pensionistes, reforçarà l’equitat del sistema i garantirà la sostenibilitat del sistema públic les pròximes dècades”, i ha assenyalat que complir els objectius marcats per Brussel·les permet els “desemborsos” de recursos que “fan possible que es materialitzin inversions per tota la indústria”, com ara la de la supercomputació.

  El cap de l’executiu central ha fet aquestes declaracions en una visita a les instal·lacions dels superordinadors Marenostrum 4 i 5, que, segons ha dit, “posicionen Espanya, Catalunya i Barcelona com a líder europeu en supercomputació”. En aquest sentit, ha insistit que el seu govern aposta per convertir Barcelona en “la veritable capital científica” d’Europa amb 13.000 projectes finançats pel Ministeri de Ciència i Innovació a Catalunya des del 2018.

  Totes aquestes iniciatives tindrien un valor econòmic superior als 2.500 milions d’euros fet que, com ha assenyalat Sánchez, suposa un increment del 60% en comparació amb el període entre 2012 i 2017, quan governava el Partit Popular a la Moncloa. Han acompanyat al president espanyol la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, el conseller d’Investigació i Universitats, Joaquim Nadal, i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

  (Visited 39 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari