Els ciberatacants del Clínic demanen 4,5 milions de dòlars per retornar les dades sense publicar-les

El secretari de Telecomunicacions, Sergi Marcén, reitera que no negocien ni negociaran amb Ransom House

Compareixença dels responsables de Ciberseguretat de la Generalitat

4,5 milions de dòlars -uns 4,2 milions d’euros- és el preu que ha posat Ransom House, el grup que ha segrestat les dades de l’Hospital Clínic de Barcelona, per retornar-les sense publicar-les, segons ha anunciat el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat, Sergi Marcén.

En la mateixa compareixença, que ha tingut lloc aquest divendres al matí, Marcén ha reiterat, com havia fet aquest dijous, que la Generalitat no ha negociat ni negociarà un possible pagament amb Ransom House, i ha xifrat en 4,4 terabytes el volum de la informació sostreta pels ciberatancants.

El responsable de Telecomunicacions i Transformació Digital ha assegurat que “no ha estat compromesa la base de dades estructurals del departament de Salut ni la història clínica compartida dels pacients”, però la recomanació del director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Tomàs Roy, als ciutadans és que no facilitin dades si reben missatges sospitosos.

Els Mossos d’Esquadra consideren alta la probabilitat que les dades de l’Hospital Clínic es filtrin. El Clínic, per la seva part, preveu haver recuperat la normalitat dimarts vinent, a tot estirar.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari