Desarticulat a Girona un clan que exportava marihuana per carretera a França

Els Mossos denenen 13 persones en una operació amb Vigilància Duanera derivada de la investigació del cas Alba

Intervenció dels Mossos en el cultiu de marihuana desarticulat el 15 de febrer del 2023

Agents dels Mossos d’Esquadra i efectius de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària van desarticular el passat 15 de febrer a Girona un clan familiar dedicat al cultiu i al tràfic de marihuana, que exportava la droga per carretera a Lió i Montpeller.

L’operació, derivada de la informació aconseguida de la investigacó del cas Alba, amb la qual els Mossos i Vigilància Duanera van desmantellar 24 plantacions de marihuana, va inclure diversos escorcolls i 13 detencions.

Sis dels detinguts van passar a disposició judicial el 17 de febrer i van quedar en llibertat en espera de judici. Se’ls atribueix la comissió dels delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública en el vessant de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

Els agents van requisar 11 kilos de cabdells amb un valor estimat de 72.400 euros, 925 grams de haixix valorats en 31.000 euros. 3.000 plantes de marihuana i 30.000 euros en metàlic. L’empresa de subministrament elèctric va xifrar la defraudació en 235.000 euros.

Els Mossos atribueixen a aquest grup un funcionament semblant al d’una empresa, caracteritzat per entramats estables, tasques diferenciades i especialització en les funcions dels membres, i uns ingressos exclusivament procedents d’actitivats il·legals.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari