Quin independentista rebutjava haver d’acreditar el nivell de català?

Captura del vídeo pel qual molts independentistes van tractar de catalanòfoba una infermera

El recent vídeo amb què una infermera va mostrar a TikTok la seva manca de disposició a acreditar el nivell C1 de català per obtenir una plaça per oposició va indignar molts independentistes, fins al punt de demanar que fos acomiadada per suposada catalanofòbia, i el conseller de Salut, Manel Balcells, va anunciar que se li obriria un expedient.

Pocs dies després, usuaris de Twitter han fet córrer un comentari de rebuig a l’obligació d’haver d’acreditar el nivell de català, publicat a Facebook per una de les figures independentistes més conegudes, l’economista Xavier Sala-i-Martin, davant de la proposta en aquest sentit de l’aleshores conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

Era l’any 2010 quan aquest referent del sector independentista més proper a l’espai de l’antiga Convergència assegurava que “si m’obliguen a fer un examen de català , simplement deixaré la universitat catalana de manera immediata”. Si fa no fa, la mateixa postura que traslladava la infermera quan deia que “el C1 de català se’l treurà la meva mare”.

L’eco del rebuig de Sala-i-Martin ha ressonat ara, però no va despertar fa 13 anys, ni de bon tros, el rebombori ni la mena de comentaris que han dirigit molts dels seus correligionaris contra la infermera. Aquells, val a dir-ho, eren anys preprocès i les xarxes no eren tan inflamables.

Per postres, una reflexió de Sala-i-Martin atacava frontalment els arguments esgrimits per l’independentisme contra la infermera -en particular, considerant el dèficit d’aquestes professionals en la sanitat catalana-: “Per a donar classes d’economia el que s’hauria d’acreditar és que el professor sap economia i no pas la llengua en què s’ensenya l’economia, especialment perquè la universitat catalana mai no serà líder mundial en res si el seu professorat es limita a persones que parlin català”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Quin independentista rebutjava haver d’acreditar el nivell de català?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides