Operació Catalunya: Un acusat de narcotràfic i vell amic de Villarejo, el principal confident

José María Clemente Marcet estaria al darrere de les primeres pistes

L'excomissari José Manuel Villarejo (ACN)

Un acusat de narcotràfic i amic de l’excomissari José Manuel Villarejo seria, segons apunta La Vanguardia, el principal confident en l’operació Catalunya. Es tractaria de José María Clemente Marcet qui , segons el diari, va estar al darrere de la majoria de les primeres pistes contra els Pujol quan comença l’operació la tardor del 2012.

De fet, apunta que moltes de les informacions atribuïdes a Javier de la Rosa en realitat provenien de Clemente. Aquest home es dedicava entre d’altres al narcotràfic i a la banca, i va residir molts anys a Suïssa i Andorra, cosa que li va permetre conèixer alguns moviments de la família Pujol.

D’ell provindria la tesi de la fundació a Ginebra amb 137 milions. I és que segons el diari, Villarejo va obtenir aquestes dades de Clemente i quan les va voler validar amb De la Rosa, aquest empresari no va saber de què li parlava.

Clemente era un vell amic de Villarejo, feien negocis plegats com a mínim des del 2006, a països com la República Dominicana. Era una relació d’interessos. Clemente demanava a Villarejo que el protegís judicialment a canvi de facilitar-li informació.

A banda, el diari aprofundeix en dos noms molt més coneguts a la trama sobre l’operació Catalunya: l’empresari De la Rosa i l’examant de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez. El diari destapa que Álvarez va reclamar una pensió vitalícia després de delatar els negocis del fill gran dels Pujol.

Sobre De la Rosa, el diari apunta que la seva col·laboració va ser sobretot perquè estava en una situació econòmica molt delicada, fins al punt de poder perdre l’habitatge on vivia.

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari