La Mesa del Congrés reactiva la comissió de l’Operació Catalunya

Els grups tenen 15 dies per designar els seus representants, fins al 21 de març

  La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet

  Foto: Congrés dels Diputats

  La Mesa del Congrés ha reactivat aquest dimarts la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya que el ple del Congrés va aprovar crear el 15 de setembre del 2022, però que fins ara havia quedat paralitzada per manca de voluntat dels grups. Segons fonts de la cambra, la Mesa –amb els vots a favor del PSOE i Podem i els vots en contra de PP i Vox – ha obert el termini perquè les formacions designin els seus representants a la comissió. Disposen de 15 dies per fer-ho. Un cop designats els representants, la comissió encara s’haurà de constituir i elaborar un pla de treball.

  L’acord de la Mesa fixa el 21 de març com a data límit per a la designació de representants. Un cop superat aquest tràmit, els grups s’hauran de reunir, constituir la mesa i nomenar un president. Posteriorment, hauran d’elaborar un pla de treball amb una agenda de compareixences que també s’haurà de votar. La decisió de la Mesa arriba sis mesos després que el ple aprovés la creació de la comissió. Va ser el 15 de setembre del 2022, quan el PSOE i Podem van votar a favor d’una iniciativa d’ERC, Junts, PDeCAT, CUP, Bildu i BNG que es va aprovar amb 191 vots a favor –inclòs un nou vot per error del diputat del PP Alberto Casero- 153 en contra i una abstenció.

  La comissió té la missió d’investigar les “presumptes irregularitats que vinculen a alts càrrecs i comandaments policials, així com la seva relació amb possibles entramats privats o lobbies de pressió, la possible intromissió en la sobirania d’altres països i les connexions d’aquesta trama amb la denominada Operació Catalunya”. També la presumpta intromissió a la sobirania del Principat d’Andorra per part de responsables polítics espanyols, així com els suposats entramats parapolicials en el marc d’aquella operació.

  PSOE i Podem han reactivat el procés després que la setmana passada els diputats de JxCat, PDeCAT, BNG, ERC, EH-Bildu i CUP van presentar un escrit a la mesa del Congrés perquè obrís el termini per designar representants. El pas endavant arriba coincidint també amb la publicació de noves informacions sobre el funcionament de l’Operació Catalunya. La Vanguàrdia ha fet públic aquest dimarts que es va activar després de la Diada del 2012 en una reunió al Ministeri de l’Interior.

  (Visited 52 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari