Operació Catalunya: El TSJ de Madrid blinda Rajoy i suspèn la comissió rogatòria d’Andorra

Estima la mesura sol·licitada per l'expresident i frena l'ordre de cooperació amb la jutgessa andorrana

Rajoy
Mariano Rajoy

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha dictat una resolució aquest dijous, en què aprova la mesura cautelar sol·licitada per l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i dels exministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz, i atura la resolució del Ministeri de Justícia del juny passat que va aprovar de donar informació d’ells a la batllessa d’Andorra que els investiga per l’Operació Catalunya.

Així, el tribunal ha aturat la comissió rogatòria d’Andorra fins que resolgui el fons del cas en sentència, i els líders populars queden protegits per la justícia de forma indefinida.

Les resolucions impliquen la paralització de l’enviament de la documentació sol·licitada pels tribunals andorrans o la devolució de l’expedient remès al Jutjat d’Instrucció 32 de Madrid encarregat pel torn de repartiment de la seva tramitació.

Les resolucions volen aclarir, abans de continuar la tramitació, i d’aquí la seva suspensió cautelar fins que no hi hagi sentència, si l’expresident i els exministres gaudeixen d’algun tipus d’aforament especial o bé si per les causes o delictes pels quals la justícia europea els empaita tenen correspondència a Espanya.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari