Els VTC demanen al Govern que allargui la suspensió del decret que els regula

El sector reclama estendre "el període de gràcia als VTC" fins al final de la temporada alta

Un cartell a la finestra d'un vehicle denunciant la situació del sector dels VTC (ACN, Aina Martí)

Foto: ACN (Aina Martí)

El sector dels Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) ha reclamat al conseller de Territori de la Generalitat, Juli Fernàndez, que allargui la suspensió del decret que restringeix la seva activitat. En un escrit publicat a La Vanguardia, el vicepresident de Feneval VTC, Nacho Manzano, el president de Movea, Eduardo Martín, i el president de la Taula de Turisme d’Espanya, Juan Molas, han recordat que el Departament de Territori va decidir “suspendre el seu propi decret durant deu dies”, mentre durava el Mobile World Congress (MWC), i han demanat a Fernàndez que aquesta suspensió es mantingui fins al final de la temporada turística.

Les patronals de VTC consideren que en la decisió presa amb motiu del MWC, el departament “reconeixia obertament” que “els 10.000 taxis de Barcelona no són suficients per cobrir la demanda d’un esdeveniment que congrega 80.000 persones”, i s’ha preguntat “què passa amb la resta de grans esdeveniments” i “amb la temporada d’alta del turisme”. “Sí, falten taxis a Barcelona, però només durant el Mobile?”, qüestiona el text, que demana al Govern català estendre “el període de gràcia als VTC, almenys, fins al final de la temporada turística”.

“Si ho fa, tots guanyem”, continua la carta dirigida a Fernàndez, “els més de 3.000 conductors que es van quedar sense ocupació després de l’aprovació del seu decret, el sector turístic que ja tremola davant un estiu sense VTCs, i la imatge de Barcelona que enguany s’estalviarà la vergonya de les cues donant la volta a Sants”. Manzano, Martín i Molas conclouen que “també guanyarà el sector del taxi, que no haurà de demanar liberalitzacions parcials davant cada gran esdeveniment a la ciutat, com ha succeït en els últims anys”.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari