El Clínic podrà reactivar part de l’activitat aquest dimarts al matí

El centre podrà rebre només un 10% de visites a consultes externes i entre un 40% i un 50% de les cirurgies

Hospital Clínic de Barcelona

L’Hospital Clínic de Barcelona podrà reactivar una part de l’activitat aquest dimarts al matí, 48 hores després del ciberatac. Es recuperarà, això sí, a pas de tortuga: podran rebre només un 10% de visites a consultes externes i entre un 40% i un 50% de les cirurgies.

Ho ha explicat el mateix centre en un comunicat, en què diuen que volen assegurar la seguretat dels pacients després d’haver estat pràcticament paralitzat des de diumenge al migdia pel ciberatac. Sí que han atès els malalts que arriben a urgències pel seu propi peu.

El conseller de Salut, Manel Balcells, insisteix que el que no pugui fer el Clínic ho faran altres hospitals. “S’ha repartit l’atenció dels malalts urgents en altres hospitals. Garantim que tot ciutadà de Barcelona i Catalunya tingui l’atenció que li cal en el moment que li cal”, ha assegurat.

De moment, la direcció del Clínic no sap quan es podrà recuperar tota l’activitat, però donen per fet que encara es trigarà dies a tornar a la normalitat. Aquest dilluns s’han ajornat 150 cirurgies no urgents i unes 2.000 visites a especialistes.

El ciberatac afecta tot el sistema informàtic i és impossible accedir als historials clínics, però tampoc informatitzar qualsevol resultat. Per això, els sanitaris han d’anar amunt i avall, com abans, amb papers, per exemple, per saber el resultat d’una analítica urgent.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari