L’arquitecte en cap de l’època de Maragall es querella contra Ada Colau per les ‘superilles’

L'escrit acusa l'alcaldessa i Janet Sanz de delicte urbanístic i malversació i demana parar les obres

Ada Colau

L’arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona a l’època de Pasqual Maragall, Josep Antoni Acebillo, ha presentat aquest divendres als jutjats una querella contra l’alcaldessa, Ada Colau, i la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, per un delicte urbanístic i un de malversació per les ‘superilles’ o eixos verds de l’Eixample.

L’escrit, de 27 pàgines, avançat per El Periódico, també està signat pels advocats Francesc Jufresa i Ferran Grasas. La querella arriba al cap de pocs dies que la fiscalia arxivés les denúncies interposades pels mateixos querellants i la plataforma Salvem Barcelona.

Reclamen la paralització cautelar de les obres per “evitar la plena consumació” dels delictes que consideren que es puguin estar cometent i els perjudicis que es poden causar i que xifren en més de 100 milions d’euros.

Recalquen que es tracta “d’una infracció normativa manifesta de la llei del sòl que pot tenir efectes devastadors”, tant per a particulars, com a comerços en general i, fins i tot, generar “problemes d’accessibilitat als propis domicilis de serveis bàsics”. A parer seu, també afecta l’erari públic, “perquè només el concepte d’arrencat de l’asfalt i la seva eventual reposició” suposaria unes despeses de 100 milions d’euros.

La querella també es dirigeix, de forma general, contra tots els membres de la comissió de govern de l’Ajuntament que van votar a favor de l’aprovació definitiva dels projectes executius de reurbanització vinculats amb els eixos verds de l’Eixample a la sessió del 26 de maig del 2022, llevat que haguessin efectuat reserva en emetre el seu vot sobre la legalitat dels acords. En aquest aspecte, s’afegeix als funcionaris que hagin informat favorablement amb informes tècnics sobre les superilles.

Acebillo i els dos advocats asseguren al text que per a la realització d’una ordenació d’aquest espai públic, en la forma establerta per aquests eixos, cal prèviament la modificació del Pla General Metropolità (PGM).

(Visited 123 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari