Dubtes al Parlament per la vaga feminista convocada pel 8-M

Un polític té una situació laboral excepcional. Rep un sou per una feina, però és alhora l’encarregat de legislar, reformar i modificar normatives que fan canviar la societat i les realitats de la ciutadania.

És per això que hi ha molta gent que creu que quan es convoca una vaga pel motiu que sigui, un polític no ha de poder exercir aquest dret de qualsevol treballador, donat que és precisament la classe política la que té a la seva mà aplicar solucions per als problemes que solen provocar les vagues. Així, la seva participació en mobilitzacions estaria ben vista però no que deixi de treballar aquell dia. En el cas de la vaga feminista del 8-M, però, el dilema apareix quan la política en qüestió s’ha dir feminista des de sempre i el dia 8 té compromisos amb la institució a la que pertany.

Al Parlament, sense anar més lluny, per segon any consecutiu la cita coincideix amb un ple, i ha de ser la Mesa del Parlament qui decideixi si se celebra el ple amb normalitat –arriscant-se a perdre votacions o faltes de quòrum si moltes diputades no hi són- o si se suspèn com si hi hagués vaga per a tots.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides