El govern espanyol avala la construcció d’un megaparc eòlic davant del golf de Roses

Ocuparia 250 quilòmetres quadrats i hauria de guardar una distància mínima de la costa de 12 km

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts la llei que empara la construcció d’un megaparc eòlic davant del golf de Roses. El projecte reorganitza tot el litoral espanyol i prioritza zones on hi ha vent fort per reservar-les a parcs eòlics marins. En el cas de Catalunya només hi ha la zona de Roses, mentre que a les Illes s’hi reserva una zona al nord de Menorca.

En el cas de Roses i el cap de Creus, la llei estableix que el parc es pot construir a un mínim de 12 km de la costa. La vicepresidenta de transició ecològica, Teresa Ribera, sosté que si no s’aprovava des de l’Estat, ho faria França just per sobre i que, per tant, la crítica per l’impacte que pugui tenir no té sentit.

Hi ha pocs detalls dels parcs que a partir d’ara es podran construir. En el cas del golf de Roses és un espai de 249 quilòmetres quadrats. A tot l’estat són 5.000, el 0,46% de l’espai marítim. A hores d’ara ja hi ha sis projectes interessats en el golf de Roses.

Mitja dotzena d’entitats ecologistes, encapçalades per SOS Costa Brava, fa anys que lluiten contra aquesta instal·lació marina de parc eòlic. En un comunicat, denuncien la falta de compromís de la Generalitat per protegir la zona. Recorden que hi ha informes científics que desaconsellen el parc, entre d’altres, perquè queda molt a prop de tres espais naturals d’alt valor.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari