El PSC estudiarà les esmenes de Junts sobre els macroprojectes

La portaveu Èlia Tortolero assegura que els socialistes compliran l'acord amb ERC

    La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, durant una roda de premsa a la seu del PSC (ACN, Natàlia Segura)

    Foto: ACN (Natàlia Segura)

    El PSC estudiarà les esmenes de Junts sobre els macroprojectes, però assegura que complirà el pacte de pressupostos que va tancar amb l’executiu d’ERC. “Nosaltres complim els acords”, ha remarcat aquest dilluns la portaveu del PSC, Èlia Tortolero, sense descartar, de totes maneres, que rebutgin les esmenes de Junts a la llei de mesures fiscals dels pressupostos per garantir que s’impulsa la B-40, l’ampliació de l’aeroport del Prat i el Hard Rock.

    La portaveu del PSC s’ha limitat a reiterar que compliran el pacte de pressupostos que van tancar amb el Govern davant les insistents preguntes sobre les esmenes de Junts a la roda de premsa habitual dels dilluns a la seu dels socialistes. El líder del PSC, Salvador Illa, va tancar un acord que incloïa un document sobre grans infraestructures. Com quedava al marge de la llei de pressupostos, ara Junts vol que s’hi inclogui a través d’una esmena.

    Segons Tortolero, per ara no tenen “cap indici” que aquest pacte “no s’hagi de complir”. Tot i això, no ha volgut avançar si votaran a favor o en contra de les esmenes de Junts: “Estem estudiant totes les esmenes i donarem resposta a les que creguem que són oportunes”.

    Concretament, el Govern s’ha compromès amb el PSC a completar els processos relacionats amb l’inici del Hard Rock, a fer efectiu, dins del primer trimestre del 2023, amb el ministeri de Transports, el conveni d’acord i finançament que garanteixi la redacció del projecte de la B-40, i a acordar aquest any amb el Govern espanyol una comissió tècnica per abordar la “modernització” del Prat.

    (Visited 40 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari