El Mobile confirma que Rússia no pot participar en el congrés

L'absència contrasta amb la presència d'Ucraïna i mostra l'aïllament tecnològic de Moscou

El Mobile World Congress del 2019
El Mobile World Congress del 2019

Els organitzadors del Mobile World Congress 2023 a Barcelona han confirmat que ni el govern ni les empreses de Rússia estaran presents al congrés que se celebra a Fira de Barcelona entre el 27 de febrer i el 2 de març. No hi haurà ni delegació oficial, ni tampoc pavelló nacional, constaten fonts de la GSMA.

Els experts constaten que les sancions internacionals han abocat Rússia a un aïllament tecnològic que es fa evident amb aquesta absència forçada del congrés de telefonia mòbil.

“Seguim les normes i sancions internacionals, les seguim estrictament segons allò que s’ha de sancionar”, detallen des de la GSMA.

No obstant això, sí que hi haurà algunes firmes d’arrel russa, com l’empresa d’antivirus Kaspersky, amb seus a Londres i Moscou.

L’any passat, el saló va començar només uns dies després de la invasió. Rússia tenia un pavelló oficial. L’inici de la guerra va obligar a la direcció del MWC a reaccionar ràpidament sumant-se a la condemna de la guerra i vetant oficialment el país. La decisió no va impedir que firmes com Selecty o Sigma estiguessin agrupades en un estand conjunt sense banderes i amb el nom del país d’origen tapat.

Ucraïna sí que participarà amb una petita delegació governamental encapçalada per Yuriy Matsyk i Liliia Malon, especialistes en tecnologia del govern. També hi haurà un grup d’empreses emergents seleccionades per l’agència de cooperació dels Estats Units.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari