Aragonès parla de “venjança”, mentre Sánchez vol “respecte” a la petició de Fiscalia per l’1-O

El ministeri públic demana set anys de presó a Jové, sis a Salvadó i un d'inhabilitació a Garriga

Pere Aragonès amb Pedro Sánchez
Pere Aragonès amb Pedro Sánchez

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reaccionat a la petició de presó de la Fiscalia per a Josep Maria Jové i Lluís Salvadó i a la d’inhabilitació per la consellera Natàlia Garriga criticant amb contundència aquesta decisió i ha arremès contra un “sistema judicial que no imparteix justícia, sinó venjança contra l’independentisme”. “Ho denunciarem arreu”, ha apuntat.

Aragonès ha afegit que “treballar per la llibertat de Catalunya no és cap delicte”, així com “defensar les urnes i la democràcia, tampoc”. “Sempre al vostre costat, Natàlia Garriga, Josep Maria Jové i Lluís Salvadó”, ha conclòs.

En termes molt diferents s’ha pronunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha mostrat “total respecte” per les decisions judicials. Sánchez ha comparegut davant els mitjans juntament amb el primer ministre de la República d’Eslovènia, Robert Golob, després de mantenir una trobada oficial al castell de Brdo, a Kranj (Eslovènia).

A part de mostrar respecte, Sánchez ha eludit la pregunta de com pot afectar aquesta decisió a la relació del Govern amb ERC. Però sí que ha reivindicat la política de diàleg que està duent a terme el seu govern amb relació a Catalunya i que, segons la seva opinió, “està causant molt bé” a Catalunya i a Espanya.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari