Sánchez rebutja comparèixer pel cas Pegasus al Parlament català

El president del govern al·lega que ja va retre comptes al Congrés i al Senat

El president del Govern central, Pedro Sánchez

Cap membre del govern d’Espanya compareixerà al Parlament de Catalunya per declarar en la comissió d’investigació sobre l’ús del programa Pegasus i l’espionatge atribuit a l’Estat per dirigents independentistes, unes declaracions que han acordat demanar els grups parlamentaris d’ERC, Junts i la CUP.

Fonts de la Moncloa han avançat que el president Pedro Sánchez, les vicepresidentes Nadia Calviño i Yolanda Díaz, i els ministres Margarita Robles i Fernando Grande-Marlaska, els representants governamentals citats per la cambra catalana, han de retre comptes al Congrés i al Senat, i que ja ho van fer.

El reglament del Parlament de Catalunya considera obligatori que les persones citades hi compareguin, però altres membres del govern espanyol han rebutjat participar en comissions d’investigació de la cambra catalana basant-se en informes del Consell d’Estat.

El Parlament havia acordat demanar a Sánchez que comparegués el 3 de març i, també a instàncies d’ERC, Junts i la CUP, que hi declaressin quatres membres del govern actual, l’exvicepresidenta Carmen Calvo, l’exdelegada del govern central a Catalunya Teresa Cunillera, el fiscal general de l’Estat Álvaro García Ortiz, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Lucas Murillo, el defensor del poble, Ángel Gabilondo, l’exsíndic de Greuges Rafael Ribó, l’expresident del govern Mariano Rajoy i responsables del CNI, entre altres persones.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari