Salut regularà els aliments dels centres sanitaris perquè siguin més sans

La mesura restringirà des del 20 de febrer els productes amb gran contingut de sucres afegits, sal i greixos de màquines expenedores, cafeteries i menjadors

El conseller de Salut, Manel Balcells

El Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat aquest dijous que regularà els aliments que es poden comprar en hospitals i altres centres sanitaris amb l’objectiu d’oferir-ne de més sans.

La mesura, una instrucció del CatSalut impulsada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, entrarà en vigor el 20 de febrer i afectarà els productes de les màquines expenedores, les cafeteries i els menjadors dels centres d’utilització pública.

En concret, el departament que encapçala el conseller Manel Balcells donarà prioritat als aliments que presentin menys quantitat de sal i sucres afegits, i més de fibra i greixos insaturats, així com a les begudes saludables, amb especial esment al subministrament d’aigua de la xarxa d’abastament potable, que aquesta instrucció preveu garantir.

L’objectiu, segons ha comunicat la conselleria, és garantir que els productes a disposició dels treballadors dels centres i dels familiars dels pacients proporcionen “una alimentació saludable i sostenible”; és a dir, que eviti també els envasos de plàstic.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari