Feijóo aplaudeix que Cabrales marxi del Banc d’Espanya pels vincles amb l’independentisme

Tot i que la proposta surt del mateix PP, el seu president troba "correcta" la renúncia del conseller

Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular (PP)
Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular (PP).

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha considerat “correcta” la renúncia d’Antonio Cabrales com a conseller del Banc d’Espanya. L’economista, proposat pels populars gràcies a un acord amb la vicepresidenta, Nadia Calviño, per cobrir dues vacants a l’òrgan de govern de l’institut emissor, va renunciar poques hores després de ser nomenat pel Consell de Ministres.

Ho va fer per apartar-se de polèmiques polítiques i desgast personal després de publicar-se que va recolzar en un manifest el 2018 dirigit a la Universitat Saint Andrew juntament amb 51 economistes més a Clara Ponsatí, col·lega i exconsellera d’Educació, fugida a Escòcia després del referèndum de l’1 -O.

També es va conèixer que aquest economista, premi Jaume I d’Economia el 2021 i professor de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) del 1993 al 2006, també va donar suport a l’exconseller d’Economia, Andreu Mas-Collell.

“És un catedràtic de la Carlos III amb una formació inqüestionable proposat per ocupar un càrrec on, des del punt de vista acadèmic, compleix els requisits que s’exigien, desconeixent alguns antecedents que per a molta gent són incompatibles per formar part d’un organisme de l’Estat”, ha afirmat Feijóo.

Ponsatí el defensa

Per la seva banda, Ponsatí ha fet una piulada compartint el manifest que va signar Cabrales i denunciant la “persecució sistemàtica de la dissidència per part d’Espanya”. “Aquí teniu la carta que van signar estudiosos de renom. No se’ls permetrà mai ser consellers del Banc d’Espanya o d’entitats similars? La persecució sistemàtica de la dissidència per part d’Espanya s’està tornant ridícula, ara contra qualsevol que desafiï els errors judicials evidents”, ha indicat en un missatge al seu compte de Twitter.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari