El Parlament rebutja les esmenes a la totalitat als pressupostos

ERC, el PSC i els comuns voten en contra de les modificacions proposades per Junts, Vox, la CUP, Cs i PP

El ple del Parlament de Catalunya

Foto: @parlamentcat

El ple del Parlament celebra aquest dimarts el debat del projecte de llei de pressupostos en el qual es voten les cinc esmenes a la totalitat presentades per Junts, Vox, la CUP, el PP i Ciutadans, les quals no tiraran endavant perquè els grups que han pactat els comptes -ERC, PSC i En Comú Podem- superen la majoria absoluta i hi votaran en contra.

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha defensat el projecte de pressupostos i ha destacat el reforçament de l’atenció primària, el pacte per la indústria i les ajudes a les famílies. A més, ha assenyalat que el bloqueig dels comptes “no faria sinó accentuar els greuges econòmics que ja patim per un sistema de finançament injust i caduc”.

Per part de Junts, la diputada Mónica Sales ha assegurat que els comptes del Govern i el PSC “no són bons per a Catalunya”, i ha retret al president de la Generalitat, Pere Aragonès, l’incompliment dels acords d’investidura. Des de la CUP, la diputada Eulàlia Reguant també ha criticat el pacte amb els socialistes i ha assenyalat la “ludopatia, la destrucció del territori i la biodiversitat, i la contaminació atmosfèrica” que, a parer seu, comporten els projectes exigits pel PSC i acceptats pel Govern. “Podeu aturar això”, ha dit als comuns.

Per la seva banda, el diputat de Vox Joan Garriga ha vinculat l’acord entre republicans, socialistes i comuns al renaixement del tripartit i ha augurat que “tornarà a portar un nou referèndum”, mentre que des de Ciutadans, el diputat Carlos Carrizosa ha assegurat que el pressupost suposa “pa per avui i fam per demà”, i que està “dissenyat per consolidar el poder d’ERC fins que tornin a declarar una altra vegada la independència”. Per part del PP, Alejandro Fernández ha afirmat que els comptes no solucionen problemes cabdals com les llistes d’espera de la sanitat i que tampoc generen “estabilitat política”.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari