ERC assenyala “l’arbitrarietat de la justícia espanyola” per la resolució del Suprem

Vilalta acusa els jutges de voler deixar en "paper mullat" la reforma del Codi Penal

    La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta

    Foto: @Esquerra_ERC

    La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha lamentat la decisió del Tribunal Suprem de mantenir les inhabilitacions al líder del seu partit, Oriol Junqueras, i als exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa, i l’ha considerat un “cop a la democràcia”. En una roda de premsa, Vilalta ha afirmat que els jutges volen deixar en “paper mullat” la reforma del Codi Penal, i que el fet de mantenir la inhabilitació és “una mostra més de l’arbitrarietat de la justícia espanyola”.

    La portaveu republicana ha assegurat que “la justícia atempta contra el sistema democràtic i contra les voluntats expressades per les majories a les cambres parlamentàries”, i ha defensat que “no pot ser que desaparegui el delicte més greu, però la condemna sigui la mateixa”. “Aplicar el Codi Penal com si no hi hagués hagut cap modificació, mantenint la interpretació de la malversació que el PP havia introduït de forma ad hoc amb l’objectiu de perseguir l’independentisme, és una demostració més de totes les arbitrarietats que seguim patint i hem patit”,  ha manifestat.

    No obstant això, Vilalta ha advertit que “aquesta decisió no ens farà recular”, i ha assenyalat que “seguirem batallant, judicialment i políticament, perquè es faci justícia”. D’altra banda, ha celebrat que les penes dels delictes vinculats a la sedició hagin caigut i que s’hagi aixecat la inhabilitació de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, dels exlíders de l’ANC i d’Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i dels exconsellers Josep Rull i Joaquim Forn.

    (Visited 39 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari