Bolaños ofereix al PP dialogar sobre la reforma de la llei ‘només sí és sí’

El ministre de la Presidència avança que la consideració del consentiment com a base de la norma “no es toca”

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños

El ministre de la Presidència del govern d’Espanya, Félix Bolaños, s’ha mostrat obert a dialogar sobre la reforma de la llei només sí és sí amb tots els partits representats al Congrés, amb al·lusió explícita al PP, amb l’objectiu de retirar d’aquesta llei els efectes “indesitjats”, en referència a les reduccions de penes i les excarceracions de delinqüents sexuals resultants de l’aplicació d’aquesta llei.

Bolaños, en declaracions a Onda Cero, ha retret als populars el seu posicionament en el passat sobre l’avortament i ha marcat una línia vermella en les converses amb els altres grups polítics sobre els canvis de la llei quan ha indicat que en parlaran “sobre la base que el consentiment no es toca”, i ha afegit que les correccions es dirigiran a “efectes no desitjats”.

D’altra banda, ha reduït les discrepàncies amb Unidas Podemos, el seu soci de govern, a “qüestions tècniques”, i ha evitat respondre si l’executiu central hauria de demanar disculpes a les víctimes dels delinqüents que s’han beneficiat de rebaixes de penes a conseqüència de la primera versió de la llei ‘només sí és sí’.

Sobre el contingut de l’actual formulació d’aquesta llei, que ha defensat la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha dit que un sol cas de condemna rebaixada ja justificava una reforma, i ha assegurat que la que planteja el PSOE és “impecable des del punt de vista jurídic”, i que se n’ha encarregat “de manera molt rigorosa” el Ministeri de Justícia.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari