Montilla descarta que hi hagi un nou tripartit “a l’horitzó”

L'expresident defensa que Junqueras està fora de la presó "en gran part" pels socialistes

L’expresident de la Generalitat, el socialista José Montilla, afirma que no veu “a l’horitzó” un govern tripartit a Catalunya entre ERC, PSC i comuns, com els que van governar la Generalitat des del 2003 al 2010. Montilla afirma que “estem en un altre moment”, i que els qui apunten aquesta possibilitat “la utilitzen com a element de distracció”.

José Montilla, en declaracions al Cafè d’idees de RTVE, ha afirmat que el president d’ERC, Oriol Junqueras, està fora de la presó “en gran part” gràcies als socialistes i al govern espanyol. En aquest sentit, Montilla diu que els indults i la reforma penal tenen “un cost” pels socialistes, alertant que el president del govern central, Pedro Sánchez, pot acabar perdent vots. Per la qual cosa, Montilla defensa que “això és arriscar”.

Tot i el trencament del govern entre ERC i Junts per Catalunya, i l’apropament dels socialistes a l’executiu del republicà Pere Aragonès amb l’aprovació dels pressupostos catalans, Montilla posa en dubte que a partir d’ara s’imposi més l’eix esquerra-dreta a Catalunya. L’expresident diu que “ni ERC està en condicions de fer una proposta d’un govern d’esquerres, ni un pacte de legislatura”.

En aquest context, José Montilla creu que el govern català guanya temps, però que “difícilment” podrà aguantar fins al final de la legislatura. Montilla afirma que “no descarto que acabin refent ponts amb Junts”, argumentant que a ERC “continuen tenint una certa por a Junts”.

L’expresident Montilla insisteix que el PSC no està a favor d’un referèndum perquè “no és possible legalment” i per “raons de fons”. L’expresident català diu que “els referèndums d’aquestes característiques són divisius”, i creu que la discussió sobre el referèndum “no porta enlloc” i és una “mesura tàctica”. Montilla afirma que “el Govern d’ERC ha de cobrir el flanc que tindrà amb Junts, no pot deixar l’agenda nacional”.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari