Montero replica a Llop que “no és fàcil provar en un jutjat la violència”

La ministra de Justícia es compromet a assumir el que passi amb la reforma del 'només sí és sí'

  La ministra de Justícia, Pilar Llop, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero

  Foto: @Congreso_Es

  La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha respost aquest dimecres a les declaracions sobre la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ de la titular de Justícia, Pilar Llop, en les quals afirmava que “és molt senzill” demostrar que hi ha violència i intimidació “perquè amb una ferida ja es pot provar”. En una entrevista a TVE, Montero ha assegurat que “no és fàcil provar en un jutjat la violència”.

  “Moltes vegades es produeixen agressions sexuals en les quals no concorre violència perquè la víctima es queda paralitzada”, ha destacat la ministra d’Igualtat, que ha rebutjat “un model en el qual les dones hagin de provar amb ferides als cossos la violència que els agressors han exercit”. En aquest sentit, Montero ha alertat de la possibilitat que s’estableixi un patró segons el qual si les víctimes “tenen una ferideta petita se les creu una mica més que si no en tenen, si tenen un esquinçament se les creu més, i si arriben amb una ferida enorme, llavors és quan ja les hem de creure”.

  Per la seva banda, la ministra de Justícia ha assegurat aquest dimecres al Congrés dels Diputats que se sent “absolutament responsable” de la reforma del ‘només sí és sí’, i s’ha compromès a assumir “en primera persona el què pugui passar”. Llop ha insistit que el Govern central “ha d’actuar per blindar els drets i la llibertat de les víctimes, la seva seguretat i una pena adequada”, i ha manifestat que li “arriba a l’ànima” conèixer els casos de rebaixes de condemnes, una situació que considera “molt greu”.

  Montero ha assegurat que també comparteix “la preocupació” pels efectes de la llei del ‘només sí és sí’ i s’ha mostrat disposada a consensuar “una resposta unitària”. No obstant això, ha insistit en no tornar “al model del Codi Penal de la Manada'”, que suposava “un calvari probatori” per a les víctimes d’agressions sexuals.

  (Visited 49 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari