Una rèplica del terratrèmol de Turquia es fa notar a Catalunya

El terratrèmol ha tingut lloc a l'Alt Empordà i a la regió de Vallespir, a la Catalunya Nord

La frontera entre l'Alt Empordà (Girona) i França ha registrat un terratrèmol de magnitud 2,7 (Protecció Civil)

Catalunya ha registrat aquest matí una rèplica del terratrèmol que han patit Turquia i Síria aquesta matinada. En concret, el sisme ha tingut lloc al nord de la comarca de l’Alt Empordà (Girona) i a la regió de Vallespir (a la Catalunya Nord), segons ha informat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICG) en una piulada.

El terratrèmol s’ha produït cap a les 10.48 hores a la superfície, amb una profunditat de 0 quilòmetres, i ha tingut una magnitud de 2,7. És per això que l’ICG ha informat que “pot haver estat percebut a prop de la zona de l’epicentre”, però que no ha causat cap dany.

Durant aquesta matinada, un terratrèmol amb una magnitud de 7,8 ha sacsejat Turquia i Síria. L’epicentre del sisme inicial, que ha durat uns 30 segons, ha passat a 600 quilòmetres del sud-est d’Ankara, a una profunditat de 7 quilòmetres. Tot i que hagi tingut lloc a Turquia, la proximitat amb Síria ha fet que el país veí també s’hagi vist afectat pel terratrèmol. El recompte total, entre tots dos països, es dispara fins a més de 2.700 morts, xifra que pot augmentar quan prossegueixin les tasques de rescat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides