Turull descarta donar suport als pressupostos “si són tal com estan”

Junts acusa ERC de "prioritzar" el Govern central i deixar estar el bloc independentista

  El secretari general de Junts, Jordi Turull

  Foto: @maticatradio

  El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha advertit que la seva formació no donarà suport als pressupostos de la Generalitat pel 2023 “si són tal com estan”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Turull ha considerat que el pacte entre ERC i PSC pels comptes “és un acord del deixem-ho estar” i que comporta “un nou cicle”.

  “És un acord del deixem-ho estar perquè no ha fet ni una referència a aquelles propostes per les quals va ser escollit president amb els vots de Junts i la CUP”, ha afirmat Turull, que ha considerat que l’executiu d’ERC “ha prioritzat claríssimament el Govern de Madrid” i que, per tant, “no és un tema conjuntural”.

  Preguntat per si Junts votarà en contra dels comptes, ha respost que “si són tal com estan, evidentment”. Turull també ha assegurat que l’acord amb el PSC “el que fa és entrar definitivament en un nou cicle“, ja que “algú que formava part del 52% independentista ha optat per deixar-ho estar”.

  Pel que fa al retorn de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, el secretari general de Junts ha reiterat que “serà un punt d’inflexió en la política catalana” i que per a la formació només existeix la lògica que “pugui tornar lliure”. No obstant això, Turull ha rebutjat posar una data de tornada.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides