Els comptes de la Generalitat pel 2023 atorguen a Salut 1.284 milions més

L'import destinat al Departament d'Igualtat augmentarà més d'un 27% respecte a l'any passat

  Pere Aragonès amb Salvador Illa
  Pere Aragonès amb Salvador Illa.

  El pressupost de la Generalitat, amb prop de 4.000 milions d’euros més que l’any passat, s’eleva fins a més de 41.000 milions d’euros aquest 2023, xifra que els situa en la major despesa mai prevista al Govern de Catalunya. Segons ha assenyalat aquest dimecres la consellera d’Economia, Natàlia Garriga, es tracta dels comptes “més expansius en 17 anys”, fet que permetrà que la inversió de la Generalitat creixi un 56% per sobre de la mitjana de la darrera dècada.

  Com ha avançat aquest matí la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, el pacte pressupostari entre el Govern i el PSC inclou que el Departament de Salut rebi 1.284 milions d’euros més que l’any passat, el 24% dels quals es destinaran a l’atenció primària. A més, es destinaran 30 milions més a la salut mental i 50 milions per reduir les llistes d’espera.

  En l’àmbit social, prop de 140 milions d’euros aniran a reduir un 50% la llista d’espera per accedir als serveis de la Llei de Dependència, s’incrementen un 4% les tarifes del sector social i es destinaran 50 milions més a les prestacions vinculades a residències, centres de dia i serveis d’assistència domiciliària. Per tal de fer front “a la xacra de la violència masclista”, l’import destinat al Departament d’Igualtat també augmentarà més d’un 27%.

  Amb relació a la transició ecològica, es destinaran 180 milions d’euros a accelerar l’autoconsum domèstic i industrial i es dotarà amb 25 milions l’energètica pública amb l’objectiu de posar panells solars als edificis públics del Govern. D’altra banda, les mesures de suport a la indústria comptaran amb 56 milions més.

  (Visited 62 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari