Metges i Salut firmen un acord i es desconvoquen les vagues

Hi havia prevista una vaga parcial aquest dimecres i divendres, i una de total dijous, que ja no es faran

Vaga de metges
Vaga de metges

El Departament de Salut de la Generalitat i el sindicat Metges de Catalunya han arribat a un acord aquest vespre per a la millora de les condicions assistencials i retributives dels facultatius amb la qual cosa desconvoquen la vaga de tres dies prevista per aquest dimecres, dijous i divendres. La vaga de dimecres i divendres havia de ser parcial, mentre que la de dijous estava prevista per tot el dia.

Així ho han confirmat fonts de la Generalitat i el sindicat mèdic als mitjans després de la sisena jornada de negociació entre les dues parts.

Aquest dilluns i dimarts el sindicat i Salut han estat negociant matí i tarda per discutir l’encaix jurídic de les propostes del personal sanitari. Les últimes hores, les dues parts ja havien acostat posicions i consensuat “un marc” sobre les “garanties d’aplicació” dels acords.

Els metges demanaven millores pel que fa a la sobrecàrrega laboral i les agendes i aquest dilluns ja es va acordar la creació d’una taula de treball per estudiar millores retributives. Les principals reivindicacions, per tant, quedaran cobertes, a l’espera de saber les concrecions del pacte.

En els últims dies el sindicat havia posat el pes en la contractació de més personal per evitar la sobrecàrrega laboral dels facultatius, la recuperació de la jornada laboral de 35 hores setmanals en comptes de les 39 que es fan actualment i un límit de 28 visites diàries amb 12 minuts per pacient a l’atenció primària. També reclamaven un mínim de dotze hores de descans entre jornada i jornada laboral.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari