Als pressupostos li queden uns pocs “serrells” per tancar

La jornada de dilluns es tanca sense entesa, però es confia en els contactes de dimarts per rubricar-la

Salvador Illa al Parlament, escoltant Pere Aragonès

La marató de reunions d’aquest dilluns entre Govern i el PSC -quatre hores al matí i dues a la tarda- s’han tancat sense entesa, però amb la confiança de rematar de demà la feina feta aquests dies i tancar un acord, que ara sí, es veu possible.

Les dues parts han acostat posicions, amb la sensació que l’acord és qüestió de poc temps. S’han trobat al Palau de la Generalitat. Per part del Govern hi han participat la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, la titular d’Economia, Natàlia Mas, i els secretaris generals de sengles departaments. Al costat del PSC han estat presents la portaveu del grup parlamentari Alicia Romero, els diputats Jordi Riba i Jordi Terrades i la coordinadora Nèlia Martínez.

En un brevíssim comunicat dels socialistes enviat un cop acabades les trobades, es confirma que l’acord és imminent: “Demà continuen les reunions per tancar els últims serrells”.

Es tracta de la represa de les negociacions després de la cessió d’ERC per al Quart Cinturó el dijous passat. El PSC va presentar una moció al Parlament que instava el Govern a crear el conveni amb l’Estat durant el primer trimestre d’enguany per a l’execució de la B-40. Segons el Govern, es tractava de l’últim escull per tancar l’acord, malgrat que avui s’hagin estat gairebé sis hores reunits.

En canvi, des del PSC sempre han assegurat que quedaven més entrebancs per l’acord. De fet, ho va numerar Salvador Illa el dijous passat, amb les inversions o l’ampliació de l’aeroport del Prat.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari