Joan Carles I activa el trasllat a Abu Dhabi de la seva residència fiscal

El rei emèrit inicia els tràmits i no presentarà la declaració d’IRPF del 2022 a Espanya

Joan Carles I
Joan Carles I

El rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, ha començat els tràmits per traslladar la seva residència fiscal a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units), on viu des del 2020, de manera que ja no presentarà enguany a l’Agència Tributària espanyola la declaració per IRPF sobre l’exercici del 2022, revela El Mundo.

De fet, segons la mateixa informació, d’ara endavant l’excap de l’Estat espanyol no només deixa de ser un contribuent a Espanya, sinó que, a més, evita que l’Agència Tributària investigui la seva activitat econòmica.

Joan Carles I addueix davant el fisc que Espanya no és la base de les seves activitats i interessos econòmics, factor clau de la llei espanyola per atorgar la residència fiscal. De fet, els requisits legalment establerts per tenir residència fiscal a Espanya són viure-hi durant més de 183 dies cada any i tenir-hi l’activitat o els interessos econòmics.

Als Emirats Àrabs, diferència d’Espanya, no es tributa per IRPF ni per impost de societats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides