El conseller de Salut no preveu poder evitar la vaga de metges de la setmana vinent

Balcells descarta per "il·legal" i pressupostàriament "impossible" un acord bilateral sobre salaris amb Metges de Catalunya, que li retreu que es posi la bena abans que la ferida

El conseller de Salut, Manel Balcells

El Departament de Salut de la Generalitat i el sindicat Metges de Catalunya han tornat a evidenciar el seu desacord aquest divendres, quan es reprenen les negociacions després de les dues jornades de vaga de personal sanitari d’aquesta setmana i amb la convocatòria de la setmana vinent en l’horitzó.

Precisament, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha descartat que la Generalitat pugui signar un “acord bilateral” amb el principal sindicat de metges sobre les condicions salarials, adduint que és “il·legal” i que caldria una negociació entre sindicats i empreses, en referència a l’Institut Català de la Salut i a empreses de la sanitat concertada, en el marc de la taula sindical i dels convenis vigents.

El conseller, en declaracions a Catalunya Ràdio, s’ha mostrat d’acord sobre les necessitats de millorar els salaris dels sanitaris i abordar la sobrecàrrega de feina, però ha conclòs que “segurament” es mantindrà la convocatòria de vaga de la setmana vinent, especificant, a més, que “pressupostàriament és impossible” aconseguir les millores retributives reclamades pel sindicat.

Metges de Catalunya ha reaccionat a les paraules de Balcells dient-li que es posa la bena abans de la ferida i ironitzant que, si aquesta és la seva postura, es poden estalviar reprendre les converses per mirar d’assolir un acord que desconvoqui les aturades previstes els pròxims dies.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides