Albiach: “Aragonès vol deixar el PSC sense excuses”

La dirigent dels comuns acusa els socialistes de fer "xantatge" als pressupostos amb tres macroprojectes

La presidenta del grup d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, afirma que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, li ha dit que acceptar la proposta del PSC de fer arribar el Quart Cinturó de Sabadell a Terrassa ha estat una decisió per deixar “sense excuses” als socialistes, perquè hagin de donar suport finalment al projecte de pressupostos de l’executiu català per aquest 2023.

En declaracions al Cafè d’idees de RTVE, Jéssica Albiach ha acusat el PSC de fer “xantatge” als pressupostos amb tres macroprojectes: l’aeroport del Prat, el Hard Rock i el Quart Cinturó. En aquest sentit, la dirigent dels comuns també ha acusat els socialistes de fer una “dilatació artificial en la negociació” dels pressupostos.

En aquest context, Albiach demana al PSC que digui si vol o no aprovar els pressupostos, assegurant que pels socialistes “quan no és una ceba, és un all. Tot són excuses”. En aquest sentit, ha defensat que “és important que el PSC digui si ‘sí’ o si ‘no'” a donar els seus vots al Parlament al projecte pressupostari per aquest any.

La dirigent dels comuns, tot i defensar que el president Aragonès ha mantingut la seva paraula sobre la B-40, l’ampliació de l’aeroport i el Hard Rock, veu “bastant inexplicable” que ERC hagi canviat la seva postura sobre la B-40 sense tenir garantit el vot del PSC. Albiahc ha dit que “és el que més ens va sorprendre. Vam al·lucinar”. Albiach creu que ERC ha de fer “una reflexió” sobre els seus posicionaments, i ha afirmat que els republicans “són els que tenen la contradicció”.

La presidenta dels comuns a la cambra catalana creu que els pressupostos són del “país” i no d'”un Govern”, i amb aquest argument, ha declarat que “no em tremolaran les cames en votar ‘no’ a les mesures que van en contra dels interessos de la majoria”. Albiach assenyala que els tribunals també es podrien pronunciar sobre la B-40 i aturar les obres “igual que ha passat amb la perllongació de la C-32”. Per a la dirigent dels comuns “hi ha un consens amb la B-40, però hi ha pràcticament unanimitat amb la llei de canvi climàtic”.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari