L’Advocacia de l’Estat demana al Suprem que rebaixi la inhabilitació de Junqueras

Planteja una reducció de 13 a 7 anys, mentre que la Fiscalia vol que es mantingui la mateixa pena per malversació agreujada

Judici del procés al Tribunal Suprem
Judici del procés al Tribunal Suprem

L’Advocacia de l’Estat ha demanat al Tribunal Suprem que rebaixi de 13 a 7 anys la inhabilitació del líder d’ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, dictada quan va ser condemnat també a 13 anys de presó com a culpable dels delictes de sedició i malversació de fons públics.

Aquest òrgan de l’Administració General de l’Estat, així doncs, discrepa del criteri de la Fiscalia, que ha al·legat que no s’han de revisar la condemna imposada a Junqueras i ha demanat que al Suprem que mantingui les inhabilitacions resultants de condemnes per malversació agreujada, i que apliqui als condemnats per sedició el delicte de desordres públics agreujats.

L’Advocacia de l’Estat coincideix que correspon apreciar aquest darrer delicte però, en canvi, argumenta que és pertinent rebaixar la inhabilitació de Junqueras, esgrimint les penes previstes als articles 433 i 557.2 del Codi Penal, relatius, respectivament, a l’ús de patrimoni públic per a una finalitat a la qual no estava destinat -modalitat menys greu de la malversació- i als desordres públics agreujats -el delicte que ha substituït la sedició en la darrera reforma penal-.

Així mateix, demana per a les inhabilitacions dels exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa rebaixes dels 12 anys als 6 anys i 9 mesos; en els casos dels exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull, rebaixes dels 10 anys i 6 mesos als 6 anys i 3 mesos; per a Carme Forcadell, una rebaixa dels 11 anys i 6 mesos als 6 anys i 6 mesos; i per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que la pena de 9 anys d’inhabilitació passi a ser de 4 anys d’inhabilitació.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari