Vaga al servei de neteja de grafitis de l’Ajuntament de Barcelona

CCOO i UGT convoquen l'aturada pel pròxim 1 de febrer al servei operat per l'empresa FCC

Els sindicats CCOO i UGT han anunciat la convocatòria d’una vaga al servei de neteja de grafitis de l’Ajuntament de Barcelona. Els sindicats convoquen l’aturada pel pròxim 1 de febrer pel servei operat per l’empresa FCC. En un comunicat, Comissions i UGT informen que després de diverses assemblees realitzades amb la plantilla i més d’un any de negociació del conveni col·lectiu “ens trobem en un atzucac, amb les negociacions encallades i sense avenços”. En aquest sentit, CCOO defensa que “portem molt de temps plantejant a l’empresa les diverses reivindicacions que motiven aquesta vaga, sense rebre resposta o solució”.

Els sindicats majoritaris diuen que “hem traslladat repetidament a l’empresa la necessitat de poder assolir un acord per tal de renovar el conveni col·lectiu, que va finalitzar la seva vigència el 31 de desembre 2020”, i que “des d’aleshores ens trobem amb el salari congelat i sense poder afrontar les necessitats socials i salarials de la plantilla, que, amb una situació d’inflació desbocada, veu erosionat el seu poder adquisitiu”.

CCOO i UGT diuen que “en el moment actual seguim reivindicant la visualització i reconeixement social dels treballs de neteja de grafitis, com la resta de serveis de sanejament urbà de la ciutat de Barcelona”.

Els sindicats asseguren que “l’empresa concessionària del servei FCC es nega a escoltar les reivindicacions de la plantilla i a asseure’s a negociar amb voluntat real d’assolir un acord, i només es dedica a dilatar les negociacions”. Comissions i UGT diuen que “lamentem profundament la postura de FCC, així com la seva manca de voluntat de diàleg. Des del principi de les negociacions ha estat així, i en la darrera reunió l’empresa ha rebutjat altre cop totes les propostes de la part social”.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari