Élite Taxi accepta la proposta de Territori i atura un mes les mobilitzacions

El sector col·lapsa la Gran Via de Barcelona amb 2.000 vehicles

Manifestació del sector del taxi

La protesta convocada per Élite Taxi a Barcelona contra els vehicles de transport amb conductor (VTC) de Cabify, Uber i Bolt i contra l’aplicació Free Now ha reunit uns 2.000 taxis al centre de la capital catalana, segons ha informat el sindicat. Els vehicles s’han estacionat a la confluència del passeig de Gràcia amb la Gran Via, i l’aturada del servei -que ha començat a les 10 del matí- s’allargarà fins a les dues del migdia.

Al migdia, enmig de la protesta, el sindicat ha votat en assemblea acceptar la darrera proposta del Departament de Territori, la qual inclou un augment del control als VTC per part dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana i la prohibició dels descomptes que ofereixen les plataformes del sector, entre altres mesures. El vistiplau a la proposta comportarà l’aturada de les mobilitzacions durant un mes, de manera que s’aixecarà la protesta prevista per a la setmana vinent, coincidint amb la celebració del congrés mundial de l’audiovisual, l’ISE.

El sector ha criticat el que consideren “abusos” de les plataformes, a qui acusen d’incomplir la normativa, i demana a la Generalitat que els “posi fre”. En declaracions als mitjans, el líder d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha considerat que la mobilització és un èxit i ha advertit que els taxistes tenen “la capacitat de parar-ho tot”.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari