45 policies nacionals, processats per les càrregues de l’1-O

El Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona arxiva la causa per a 20 agents

Càrrega durant l'1-O
Càrrega durant l'1-O

45 agents de la Policia Nacional han estat processats, i 20 més exonerats, en la causa sobre les càrregues durant el dispositiu contra la votació de l’1 d’octubre del 2017, que ha investigat el Jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona durant els darrers cinc anys.

La interlocutòria, coneguda aquest dimarts, tanca la investigació i obre un termini de 40 dies perquè les acusacions i les defenses presentin els seus escrits i es pronunciïn sobre si volen l’arxivament del cas o l’obertura del judici oral.

Els agents processats afronten acusacions pels delictes de lesions, tortures i contra la integritat moral, presumptament comesos durant la seva intervenció en més d’una vintena de centres escolars i altres dependències públiques habilitades com a punt de votació de l’1-O.

Aquesta instrucció afecta els agents que van intervenir directament i no els seus comandaments policials. El 2021, l’Audiència de Barcelona va descartar que els comandaments ordenessin actuar “amb contundència” o fent servir “més violència que la imprescindible”.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari