45 policies nacionals, processats per les càrregues de l’1-O

El Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona arxiva la causa per a 20 agents

Càrrega durant l'1-O
Càrrega durant l'1-O

45 agents de la Policia Nacional han estat processats, i 20 més exonerats, en la causa sobre les càrregues durant el dispositiu contra la votació de l’1 d’octubre del 2017, que ha investigat el Jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona durant els darrers cinc anys.

La interlocutòria, coneguda aquest dimarts, tanca la investigació i obre un termini de 40 dies perquè les acusacions i les defenses presentin els seus escrits i es pronunciïn sobre si volen l’arxivament del cas o l’obertura del judici oral.

Els agents processats afronten acusacions pels delictes de lesions, tortures i contra la integritat moral, presumptament comesos durant la seva intervenció en més d’una vintena de centres escolars i altres dependències públiques habilitades com a punt de votació de l’1-O.

Aquesta instrucció afecta els agents que van intervenir directament i no els seus comandaments policials. El 2021, l’Audiència de Barcelona va descartar que els comandaments ordenessin actuar “amb contundència” o fent servir “més violència que la imprescindible”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.