L’Eurocambra enviarà a Espanya una missió sobre l’afer Pegasus

L'esborrany de l'informe atribueix a l'Estat "infraccions o mala administració" relacionades amb el programa espia

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant l'acte central de la pasqua militar del 2019, amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant l'acte central de la pasqua militar del 2019, amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska

El Parlament Europeu enviarà una missió d’eurodiputats a Espanya els dies 21 i 22 de març per reclamar informació al govern de Pedro Sánchez sobre l’ús del programa espia Pegasus, denunciat per l’independentisme català.

La comissió d’investigació constituïda sobre la qüestió a l’Eurocambra ha adoptat aquesta decisió després que el govern d’Espanya no hagi respost les preguntes que li han adreçat sobre aquest afer durant els darrers sis mesos.

L’esborrany de l’informe d’aquesta comissió preveu recomanar a l’executiu espanyol que aclareixi totalment els suposats casos de l’ús de Pegasus, i atribueix a Espanya, Hongria, Grècia, Xipre i Polònia “infraccions o mala administració” del dret comunitari amb relació amb l’ús d’aquest programa.

El text, que encara pot ser objecte d’esmenes, reflecteix no només el suposat espionatge de l’Estat a 65 figures de l’independentisme, que aquest moviment denomina Catalangate, sinó també les intrusions en els terminals mòbils del president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, la ministra de Defensa, Margarita Robles, i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. En aquest darrer cas, apunta al Marroc com a responsable.

A més, l’esborrany insta Espanya a resoldre la crisi de la cúpula del seu poder judicial, a garantir vies de recurs per a totes les víctimes i a proporcionar investigacions judicials sense retard.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.