L’empresa Iturri, investigada per corrupció, continua treballant pels Bombers

La companyia participa en el manteniment d'uns 300 vehicles del cos

    Camió de Bombers
    Camió de Bombers

    La companyia Iturri, investigada per corrupció en l’afer dels camions de Bombers de la Generalitat, continua treballant pel cos en el manteniment dels vehicles. Segons ha avançat RAC1, actualment l’empresa n’està reparant gairebé 300, malgrat que el febrer de l’any passat, després de l’esclat del cas, el Departament d’Interior va rescindir el contracte que tenia amb aquesta companyia.

    El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va anunciar llavors que s’encarregaria el manteniment dels vehicles de Bombers a tres tallers diferents, en espera d’adjudicar el contracte de manera definitiva. No obstant això, segons el mitjà citat, Iturri continua reparant cotxes i camions del cos, i fins i tot n’ha arribat a fabricar.

    Hi ha 263 vehicles que Interior va llogar a CaixaBank el 2019 per un període de cinc anys dels quals el banc, al seu torn, en va encarregar el manteniment a Iturri. En aquest sentit, el Departament es justifica assenyalant que no pot prohibir a CaixaBank que enviï els vehicles que lloga a la companyia que vulgui.

    La resta de cotxes i camions que l’empresa repara són els que la mateixa empresa va fabricar per Interior el 2021 i, com que tenen garantia, Iturri assumeix qualsevol problema que presentin els vehicles. La companyia va fer-se amb el contracte quan l’escàndol ja havia esclatat, però el departament assenyala que la Generalitat no pot impedir que una empresa es presenti i guanyi un concurs públic. No obstant això, de cara al contracte definitiu, l’empresa hauria renunciat a presentar-s’hi.

    (Visited 92 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari