La Fiscalia demana el processament de Puigdemont per desordres públics agreujats

La interlocutòria de Llarena limita l'acusació contra l'expresident de la Generalitat a la malversació i la desobediència

Carles Puigdemont

La Fiscalia ha recorregut la interlocutòria amb què el jutge instructor de la principal causa sobre el procés, Pablo Llarena, va modificar la setmana passada el processament de l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, després que la darrera reforma penal suprimís el delicte de sedició, pel qual se’ls havia processat anteriorment.

Els fiscals plantegen que es processi els tres eurodiputats pel nou delicte de desordres públics agreujats per evitar que es restringeixi un eventual judici sobre alguns dels fets reflectits en la interlocutòria.

En aquest sentit, el Ministeri Públic argumenta que els fets compleixen tots els elements del tipus delictiu, indicant que aquests són “actuació en grup, finalitat d’atemptat contra la pau pública, incompliment de resolucions judicials i realització d’actes típics de violència, intimidació, obstaculització de vies públiques amb risc personal o invasió d’edificis alterant els seus serveis essencials”.

Sobre la substitució del delicte de sedició pel de desordres públics agreujats, Llarena va considerar que havia deixat els fets que ha investigat en un “context proper a la despenalització”.

La interlocutòria de Llarena va limitar l’acusació contra Puigdemont als delictes de malversació i desobediència, el mateix que per als exconsellers Toni Comín i Lluís Puig, i va processar Ponsatí i la dirigent d’ERC Marta Rovira només per desobediència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.