Els Mossos alerten que totes les dones poden patir violència masclista

Unes 13.000 dones víctimes d'aquesta violència són objecte de seguiment policial a Catalunya

La inspectora i portaveu dels Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé, diu que “tenim un biaix sobre el perfil de dones víctimes” i que “totes podem patir violència masclista”. Per a la inspectora Escudé “no podem basar-nos en prototipus, ni de víctimes ni d’agressors, perquè faríem males intervencions”.

En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, la portaveu dels Mossos ha dit que “els cossos policials vam compartir la necessitat de millorar l’avaluació i la gestió del risc”, afegint que “qualsevol feminicidi és la màxima frustració; la constatació del fracàs del sistema”. Escudé ha explicat que a Catalunya ha augmentat el nombre de denúncies, tot i que encara ara estem en una situació d’infradenúncia que se situa entre un 70 i 80%.

En aquest context, la inspectora de la policia catalana declara que a “Catalunya hi ha ara més denúncies, però per les mesures de protecció s’han de donar una sèrie de requisits que decideixen els jutges” i que “cal fer una reflexió generalitzada perquè se’n donin més”.

Montserrat Escudé ha afegit que “la violència sexual no es pot abordar des d’un sol factor; el policial és l’últim estament”. Per a la portaveu dels Mossos “cal molt de treball previ sobre identificació de les violències: tocaments, comentaris, acorralaments”.

Actualment, unes 13.000 dones víctimes de violència masclista són objecte de seguiment per part dels Mossos. Les parelles i exparelles de 38 d’aquestes dones tenen assignada una polsera electrònica per garantir que compleixen l’ordre d’allunyament decretada per un jutge. A Catalunya hi ha nou dones en nivell de risc molt alt de feminicidi, un nivell que en la majoria de casos pot comportar l’assignació d’un escorta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.