Els Mossos alerten que totes les dones poden patir violència masclista

Unes 13.000 dones víctimes d'aquesta violència són objecte de seguiment policial a Catalunya

La inspectora i portaveu dels Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé, diu que “tenim un biaix sobre el perfil de dones víctimes” i que “totes podem patir violència masclista”. Per a la inspectora Escudé “no podem basar-nos en prototipus, ni de víctimes ni d’agressors, perquè faríem males intervencions”.

En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, la portaveu dels Mossos ha dit que “els cossos policials vam compartir la necessitat de millorar l’avaluació i la gestió del risc”, afegint que “qualsevol feminicidi és la màxima frustració; la constatació del fracàs del sistema”. Escudé ha explicat que a Catalunya ha augmentat el nombre de denúncies, tot i que encara ara estem en una situació d’infradenúncia que se situa entre un 70 i 80%.

En aquest context, la inspectora de la policia catalana declara que a “Catalunya hi ha ara més denúncies, però per les mesures de protecció s’han de donar una sèrie de requisits que decideixen els jutges” i que “cal fer una reflexió generalitzada perquè se’n donin més”.

Montserrat Escudé ha afegit que “la violència sexual no es pot abordar des d’un sol factor; el policial és l’últim estament”. Per a la portaveu dels Mossos “cal molt de treball previ sobre identificació de les violències: tocaments, comentaris, acorralaments”.

Actualment, unes 13.000 dones víctimes de violència masclista són objecte de seguiment per part dels Mossos. Les parelles i exparelles de 38 d’aquestes dones tenen assignada una polsera electrònica per garantir que compleixen l’ordre d’allunyament decretada per un jutge. A Catalunya hi ha nou dones en nivell de risc molt alt de feminicidi, un nivell que en la majoria de casos pot comportar l’assignació d’un escorta.

(Visited 137 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari