El govern central contempla el 155 contra les mesures antiavortament de Castella i Lleó

Seria l’últim instrument previst contra el protocol impulsat per PP i Vox

El president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez

El govern d’Espanya contempla com a darrera opció aplicar l’article 155 de la Constitució si el govern de Castella i Lleó no renuncia a l’aplicació d’un nou protocol antiavortament que, entre altres mesures, preveu oferir una radiografia 4D i la possibilitat de sentir el batec del fetus.

Segons publica La Vanguardia citant fonts de l’executiu central, abans de recórrer a la mateixa via amb què es va controlar el 2017 el govern de la Generalitat de Catalunya, la previsió és desplegar uns altres instruments per assegurar la constitucionalitat de les normes aplicades a Castella i Lleó, l’única comunitat autònoma governada per una coalició del PP amb Vox.

El govern de Pedro Sánchez troba prematur plantejar ara l’activació de la via del 155 i aposta per assolir un acord amb el govern de la Junta de Castella i Lleó per al qual considera indispensable la retirada del protocol antiavortista.

El primer moviment de l’executiu central ha estat el requeriment formulat aquest cap de setmana al govern de Castella i Lleó. El seu objectiu, afegeix el mateix diari, és constituir una comissió mixta entre els executius per abordar la qüestió un cop hagin tancat un acord.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari