El nou president del TC nega tot encaix de l’autodeterminació a la Constitució

Conde-Pumpido ha recordat que la Carta Magna estableix la indissoluble unitat d’Espanya

Cándido Conde-Pumpido

Cándido Conde-Pumpido s’ha estrenat com a nou president del Tribunal Constitucional afirmant que la Constitució “no permet ni la secessió ni la independència ni l’autodeterminació”, publica Europa Press citant fonts de la institució.

Conde-Pumpido, el candidat del sector progressista que s’ha imposat per un vot aquest dimecres a María Luis Balaguer, de fet, ha recordat que l’article 2 de la Constitució estableix la indissoluble unitat d’Espanya.

El nou president, segons la mateixa informació, ha intervingut en aquests termes per respondre als rumors que apunten que, amb la nova majoria progressista, el TC podria afavorir els dirigents del procés.

En aquest sentit, una de les noves magistrades progressistes del tribunal de garanties, María Luisa Segoviano, havia manifestat els darrers dies, sobre una possible cabuda del dret d’autodeterminació a la Constitució, que és “un tema molt complex, summament complex” que “cal estudiar” amb “desapassionament”, però que això “no vol dir que s’admeti”.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari