Aragonès diu que pot tenir els pressupostos aprovats “en qüestió d’hores”

El president de la Generalitat no veu contradictori anar a la cimera i que ERC es manifesti en contra

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a Catalunya Ràdio

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dijous que està “en disposició” de convocar el Govern “en qüestió d’hores” per poder “aprovar el projecte de pressupostos si hi ha acord”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Aragonès ha afirmat que les negociacions estan molt avançades i ha defensat que el pacte “és possible” amb les diferents interlocucions.

“Els acords amb Junts i amb el PSC seran compatibles”, ha manifestat Aragonès, que també ha anunciat que avui mateix farà arribar al Govern central un llistat dels assumptes que interessen a Catalunya i que vol tractar en la cimera hispano-francesa del pròxim dijous 19 de gener, amb els presidents espanyol, Pedro Sánchez, i francès, Emmanuel Macron.

El president de la Generalitat ha insistit que la decisió d’assistir a la reunió i, alhora, a la protesta independentista convocada contra la cimera no és contradictòria, i ha assenyalat que ERC hi participarà “com una manifestació d’autoafirmació que l’independentisme segueix actiu” i que el procés d’independència “no s’ha acabat”. “ERC no hi participa dient ‘no s’ha de produir aquesta cimera’, sinó perquè des del govern espanyol es diu que aquesta reunió es fa per certificar que l’independentisme està acabat”, ha matisat Aragonès.

Respecte a l’acord de claredat, el cap de l’executiu català ha avançat que durant el primer trimestre de l’any convocarà totes les forces polítiques amb disposició al diàleg per consensuar com hauria de ser un referèndum pactat amb l’Estat, i ha indicat que el PSC n’hauria de formar part.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari