Els condemnats pel judici del procés demanaran revisar a la baixa la sentència

Expresos d'ERC i Junts presentaran la sol·licitud al Suprem quan entri en vigor la reforma del Codi Penal

    Set dels nou presos del procés indultats, sortint de Lledoners
    Set dels nou presos del procés indultats, sortint de Lledoners

    Els polítics condemnats pel Tribunal Suprem en el judici del procés demanaran a l’alt tribunal la revisió de sentència un cop entri en vigor aquest dijous la reforma del Codi Penal que deroga el delicte de sedició, segons ha avançat El Periódico. Ho faran tant els condemnats d’ERC com els de Junts, encara que el partit postconvergent hagi criticat l’acord entre el Govern central i els republicans per modificar els delictes que afecten els expresos independentistes.

    L’únic que encara no ha decidit si sol·licitar la revisió de sentència és l’exsecretari general de Junts Jordi Sànchez, que estaria meditant la decisió. Segons el mitjà citat, en el cas de Sànchez s’està estudiant si el Suprem actuarà d’ofici en aquesta revisió de penes, ja que no es vol entorpir el camí de la defensa davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

    Junts ha afirmat que, malgrat les crítiques a la reforma del Codi Penal pactada entre el Govern central i ERC, respectarà la decisió que prengui cadascun dels condemnats del partit, com els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Jordi Sànchez. Per part d’ERC, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa també reclamaran la revisió a la baixa de la seva sentència.

    (Visited 54 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari