La reforma de la sedició supera totes les esmenes a la totalitat

Esquerra Republicana vol aprofitar la tramitació per millorar el text de desordres públics agreujats

El ple del Congrés dels Diputats

El ple del Congrés ha celebrat aquest dijous el segon debat sobre el final de la sedició en una setmana i ha rebutjat les cinc esmenes alternatives a la derogació del delicte. D’aquesta manera, s’accelera la reforma de la sedició, que passarà a anomenar-se desordres públics agreujats.

Com era previsible, les esmenes del Partit Popular, Ciutadans, Vox, la CUP i JxCat han estat rebutjades. La iniciativa del PP ha aconseguit 156 vots a favor, la de Ciutadans 67, la de Vox 54, la de la CUP nou i la de JxCat només sis.

Un cop s’ha superat aquesta votació, la reforma es debatrà en comissió abans de tornar al ple del Congrés per sotmetre’s a la votació final abans de Cap d’Any. En aquest sentit, Esquerra Republicana ha anunciat que vol aprofitar aquesta fase per millorar el text del delicte de desordres públics agreujats, per tal de delimitar-los a l’ús de la violència i evitar que la justícia pugui interpretar-ho com a delicte contra el dret a la manifestació.

Durant el ple, Junts ha estat molt crític pel rebuig a la seva esmena, que es basava a substituir el seu text per un altre on s’eliminava el delicte de sedició sense la contrapartida d’una ampliació del delicte de desordres públics agreujats. Per la seva banda, la CUP ha avisat que la reforma del delicte de desordres públics agreujats “amenaça” el dret de protesta.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari