El ministre de Finances andorrà ‘oblida’ fer la declaració de l’impost de societats durant tres anys

Eric Jover assegura que és una "equivocació" perquè pensava que en no facturar no calia tributar

El ministre de Finances d'Andorra, Eric Jover

El ministre de Finances d’Andorra, Eric Jover, no va realitzar la declaració de l’impost de societats (IS) ni va abonar l’IGI (l’equivalent a l’IVA espanyol) des de l’any 2019 en una de les seves empreses familiars. Segons ha avançat el Diari d’Andorra, el mateix Jover ha admès l’impagament d’impostos, i ho ha atribuït al fet de no estar pendent de la gestió de la societat, Representacions Jover SLU.

El titular del Departament de Finances andorrà ha explicat que va deixar de facturar als clients i que, per tant, l’empresa no tenia beneficis. “Em vaig equivocar en deduir que, en no fer cobraments i no facturar, no passava res. Però els tècnics tenen raó i els impostos s’han de meritar”, ha explicat Jover, que ha arribat a un acord amb el Departament de Tributs per fer aquesta setmana la corresponent liquidació de l’impost i tancar l’afer.

La sanció que s’està sospesant és una multa d’uns 48.000 euros que la societat estaria negociant per a reduir-la a la meitat. Representacions Jover, però, hauria deixat de pagar uns 21.000 euros de mitjana cadascun dels tres anys que no va pagar impostos.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari