El govern sosté que pot tancar l’acord amb el PSC la setmana vinent

“Estem molt avançats des d’un punt de vista tècnic”, assegura la consellera Natàlia Mas sobre els pressupostos del 2023

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas

El govern de la Generalitat de Catalunya ha expressat optimisme sobre la possibilitat de concloure amb un acord la setmana vinent les negociacions amb el PSC o Junts sobre els pressupostos del 2023. “Si hi ha voluntat política, crec que no ha d’haver-hi impediments”, ha manifestat la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, en declaracions a Catalunya Ràdio, aquest dijous. De fet, ha assegurat que “creiem que podem tenir acord la setmana vinent” i que “estem molt avançats des d’un punt de vista tècnic”.

Sobre les distàncies amb la suposada imminència d’un acord, marcades per socialistes i juntistes, la titular d’Economia ha considerat que “hi ha un ampli consens” favorable a la idea de tirar endavant els comptes i ha indicat la importància que la ciutadania se’n pugui beneficiar “sense perdre un dia més”, esgrimint l’opinió en aquest sentit del dirigent de la UGT, Camil Ros.

Veurem si és qüestió d’un, dos, tres, quatre o cinc dies. Però jo crec que estem en aquest marge de temps”, ha dit la consellera sense aclarir, això sí, si veu més possible un acord només amb el PSC o també amb Junts.

“Estem pendents que ens concretin quan serà la pròxima reunió”, ha revelat sobre les converses amb Junts, que ha xifrat entre les 12 i les 15 fins ara, mentre que ha indicat que tenen una divuitena reunió amb el PSC aquest dijous. Junts, però, ha manifestat que espera que sigui el govern el qui faci el pas.

Pel que fa als projectes de l’aeroport de Barcelona-El Prat i el macrocomplex de Hard Rock, exigits pel PSC en aquesta negociació, Mas ha recordat que la postura de l’executiu català és que “han d’anar a banda” de la negociació dels pressuposto, perquè, segons ha assegurat, entre altres motius, impliquen infraestructures de l’Estat i no tenen impacte pressupostari enguany.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari