Els treballadors de Fragadis protesten “per la resposta nul·la de l’empresa a les propostes sindicals”

L'empresa és propietària dels supermercats SPAR a la província de Tarragona on compta amb més de 1.000 treballadors

El comitè d’empresa de Fragadis, integrat per CCOOUSOC i UGT, ha decidit convocar noves concentracions per protestar davant de les botigues “veient que després de la concentració del 13 de desembre passat l’empresa manté la voluntat de no negociar”. Per aquest dijous, 5 de gener, s’han convocat noves concentracions de treballadors de Fragadis (SPAR) davant les botigues del Mercat Central i Passeig Sunyer de Reus.

Fragadis és propietària dels supermercats SPAR a la província de Tarragona, on compta amb més de 1.000 treballadors entre magatzem, botigues i oficines. El comitè d’empresa afirma que “la plantilla està cansada de les pressions que s’exerceixen als llocs de treball, de l’estrès per l’excés de treball a què estan sotmeses i sotmesos per la manca de personal, dels canvis d’horaris i torns sense informar amb antelació, i d’emmalaltir per por de ser acomiadades”.

Els sindicats denuncien que “en els darrers sis mesos, l’empresa ha aplicat sis sancions d’entre 15 i 30 dies de sou i feina, sancions de caràcter molt greu sense coneixement del comitè”. També denuncien que “27 companyes i companys han estat acomiadats per faltes molt greus, també sense coneixement del comitè i sense poder fer al·legacions”, i que “es tracta d’acomiadaments que es basen en alguns casos en la manca de productivitat a les botigues, emparant-se en ràtios de productivitat de les que el comitè no ha estat informat degudament, i en les que no ha participat als estudis”.

El comitè d’empresa afirma que “ha posat sobre la taula millores salarials i laborals, com són uns horaris que permetin la conciliació, el pagament de les hores extres festives a 15 euros, contractes a 40 hores, mesures per eliminar l’estrès laboral així com propostes sobre el calendari laboral, sobre el qual no s’ha aconseguit cap millora en els darrers tres anys”. Amb tot, els representants dels treballadors asseguren que “l’empresa ha dit, com sempre, que valoraria les propostes, però també com sempre acaba per no acceptar-les ni entrar a negociar-les”.

En aquest escenari, el comitè d’empresa de Fragadis “exigeix que l’empresa se senti a dialogar i a negociar acords”, i que “mentre no canviï la seva actitud el comitè continuarà convocant concentracions davant les botigues”.

(Visited 55 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari