Quin periodista de TV3 reconeix que és independentista en un programa de la casa?

Jordi Robirosa. És redactor de la secció d’Esports des de l’any 1985 i s’ha especialitzat en la retransmissió de partits de bàsquet. El programa Zona Franca el va convidar el passat 28 de desembre i el presentador, Joel Díaz, va voler destacar que és independentista. I li va demanar si era un “independentista enfadat”. “Els independentistes han d’estar enfadats avui en dia”, va dir el presentador.

Robirosa va contestar dient que “els anys et donen calma. Jo tinc amics del PP,i parlem de política i no ens barallem. Quan em diuen que treballo a TV3 i em declaro independentista… sempre ho he sigut, però respecto a tots els altres i pregunto una cosa: a algun periodista de TVE, Antena 3 o Telecinco li pregunten si és espanyolista. Perquè em pregunten a mi si sóc independentista? Mai no he faltat al respecte a ningú i en la meva feina soc polit però en la meva vida privada sóc independentista simplement perquè crec que aniríem millor sent independents els catalans”. El públic de Zona Franca va aclamar aquesta darrera afirmació.

La conversa va continuar amb Díaz preguntant si era optimista sobre la possibilitat d’aconseguir la independència. Robirosa va contestar que no. “No hi ha res a pelar”. “Vas dir un dia que el teu somni era narrar un partit de bàsquet oficial de la selecció catalana”, li va recordar Díaz i el periodista esportiu li va reconèixer que “crec que no ho veuré. Tant de bo els meus fills”.

Jordi Robirosa és un dels periodistes que vulnera sovint el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que prohibeix als professionals de TV3 i Catalunya Ràdio expressar opinions polítiques als mitjans de comunicació i les xarxes socials. Després del discurs de Nadal del Rei Felip VI, Robirosa va penjar a Instagram una imatge d’aquesta intervenció amb el següent comentari: “Sense ànim d’ofendre ningú: hi ha algú de tots vosaltres que hagi escoltat el missatge d’aquest bonhome? És per fer-me cinc cèntims i saber si ens hem d’ajustar els matxos o ens els podem deslliurar. Pel que fa a la seva senyora, sempre recordaré el que em deia el gran Andrés Montes, que havia treballat amb ella: “Pero esta tía, ¿de qué va?”. Ay, añorado Andrés, si tú supieras… sense ànim d’ofendre; benentès.

Robirosa es salta el Llibre d’Estil de la CCMA per dir que és independentista, en un programa independentista d’una televisió independentista. Sense ànim d’ofendre; benentès.

(Visited 442 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari